Solutii pentru electronice consumabile

Controlul transparenței, luciului și culorii în producția electronicelor de consum

null

Electronicele de consum, cum ar fi smartphone-urile, notebook-urile, tabletele sau calculatoarele au devenit prietenii nostri. Aspectul lor, inclusiv designul si culoarea, sunt cele mai importante trasaturi si urmeaza tendintele actuale ale modei. De la negru traditional la aspect metalic intr-o varietate de culori, de la finisaje mate pana la suprafete lucioase - orice este posibil! Culoarea consistenta, luciul si finisajul suprafetei sunt esentiale pentru un produs de inalta calitate.BYK-mac i Pro

Controlul culorii si efectului in mai multe unghiuri

Controlul armoniei culorii  – Luminiozitatea si flop-ul culorii

Finisajele perlate ale metalului isi pot schimba culoarea in functie de unghiul de vizualizare. BYK-mac i Pro foloseste o iluminare directionala si masoara culoarea sub 6 unghiuri definite.

Comportamentul flop-ului poate fi apreciat prin evaluarea diferentei de lumina intre unghiul aproape specular (15°) si unghiul flop (110 °).

Tehnologia dovedita BYK LED garanteaza o performanta extraordinara si permite utilizarea standardelor digitale in cadrul lantului de aprovizionare globala.

Calitatea procesului de anodizare


Procesul de anodizare influenteaza comportamentul de reflectare a suprafetei cu efecte mai mult sau mai putin sclipitoare. BYK-mac i Pro lumineaza proba sub 15° cu un LED alb super luminos si o camera CCD de inalta rezolutie preia imaginea pentru analiza datelor.

Un nou algoritm cuantifica calitatea procesului de anodizare.

Sparkle amount ANO = Cantitatea totala de lumini intermitente

Sparkle index ANO = suprafata totala a luminilor intermitente

Calitatea procesului de sablare


Procesul initial de sablare a unei carcase anodizate produce texturi fine, in functie de dimensiunea mediului, presiunea si „uzura” particulelor abrazive. Un proces similar este utilizat pentru a crea un finisaj din sticla texturata cu transmisie ridicata si aspect mat.

O camera CCD de inalta rezolutie obtine o imagine sub iluminare difuza cu doua LED-uri albe integrate intr-o emisfera acoperita alb. BYK-mac i Pro masoara in mod obiectiv variatiile de textura:

Granulatie = Uniformitatea zonelor deschise si intunecate

haze-gard i Pro

Obiectivul standard pentru o vizualizare clara

Ecranul unui smartphone trebuie sa fie suficient de dur pentru a rezista unei cazaturi, dar, pe de alta parte, sa fie cat mai clar pentru a face fotografiile si videoclipurile sa para uimitoare. Caracteristicile, precum cantitatea de lumina care trece prin geam si cat de distincta apare imaginea, pot fi masurate cu Transmitanta Totala si Transmisia Haze.Performanta avansata pentru cele mai dure limite

haze-gard i Pro utilizeaza tehnologia LED de inalta performanta impreuna cu un fascicul de referinta si o functie de autodiagnosticare. Pentru a satisface cele mai dificile cerinte pentru sticla transparenta, performanta tehnica trebuie sa fie impinsa pana la limita maxima.

Haze <0.3%

Repetabilitate si reproductibilitate de +/- 0.01%

La aceste niveluri scazute, influenta conditiilor externe trebuie sa fie bine controlata. De exemplu, cea mai mica licarire a tuburilor fluorescente poate perturba deja rezultatele. Prin urmare, haze-gard i Pro vine cu un capac magnetic negru pentru a asigura ca sfera este intotdeauna la umbra.

Pentru masurarea unei cantitati mari de probe, haze-gard i Pro poate fi utilizat intr-un mod online cu softuri inteligente: Masurare – Autosave – Trecere / Esec

Chiar si un cititor de coduri de bare poate fi conectat pentru a scana id-ul probei.

spectro2guide

Armonia si stabilitatea culorii

Produsele electronice de consum sunt expuse la diferite conditii de iluminare. Lumina naturala poate provoca decolorarea datorita impactului potential al luminii UV asupra materiilor prime sensibile. Astfel, stabilitatea culorilor este un criteriu important de calitate – denumit rapiditatea luminii. Spectro2guide combina un spectrofotometru cu un fluorimetru miniaturizat. 12 LED-uri monocrome (raze UV si vizibile) excita ingredientele fluorescente si un spectrometru masoara lumina fluorescenta emisa. Calculele proprii prevad schimbarea culorii cu diferenta totala de culoare ΔE, precum si delta de componente individuale de culoare ΔLabCH.

Tehnologia BYK LED

Spectro2guide utilizeaza tehnologii inovatoare, de inalta performanta LED, ca surse de lumina. Testarea inteligenta, combinata cu experienta de lunga durata, garanteaza o performanta tehnica remarcabila. Precizia superioara si acordul excelent intre instrumente permit utilizarea standardelor digitale – cheia pentru gestionarea globala a culorilor.


micro-gloss S

Smart gloss


Un finisaj mat implica o valoare mai mare. Sunt necesare tolerante restranse pentru a asigura o finisare uniforma a suprafetei mate. Familia micro-gloss S ofera performante imbunatatite pentru luciu de 60° in intervalul de luciu scazut critic (0-20 GU). Aceasta precizie excelenta poate fi garantata datorita unei proceduri de calibrare brevetate in timpul producerii contoarelor de luciu.

micro-gloss 60° S

Performanta tehnica imbunatatita pentru finisaje cu luciu redus

micro-gloss 60° XS-S

Port mic pentru arii mici de masurare port mic pentru 

micro-gloss 60° XS-S

Functie de masurare automata a luciului online functie de masurare


smart-chart

Software pentru analiza datelor – Modalitatea inteligenta de a comunica

smart Standard Management

smart-chart include un management standard pentru a stabili tolerantele de trecere/defectiune pentru culoare, stabilitatea culorilor, luciu, transmisie haze si date de efect – chiar si intervale de avertizare pentru a recunoaste o tendinta negativa timpurie. Standardele de master sunt partajate digital cu toate site-urile de productie si furnizorii din intreaga lume.

Toata lumea vizeaza aceeasi tinta – un lant de aprovizionare flexibil devine realitate!

Smart process control pentru analiza BIG DATA

Gestionarea bazelor de date

Datele tuturor instrumentelor BYK pot fi salvate intr-o singura baza de date SQL pentru analiza flexibila pe baza criteriilor dvs. specifice. Compatibilitatea completa a retelei si a serverului este asigurata.

Partajarea datelor pentru o comunicare perfecta

Datele pot fi partajate cu usurinta in cadrul lantului de aprovizionare prin extragerea a mini baze de date care pot fi combinate cu alte baze de date.

Specificatiile globale si procedurile standardizate de QC sunt conditia necesara pentru o comunicare fara intrerupere la nivel mondial.

smart-laborator pentru analiza flexibila a datelor

Pentru a defini specificatiile standardizate de culoare, luciu, nuanta si efect, este necesar sa experimentati diferiti iluminanti si ecuatii de culoare, precum si impactul tolerantelor asupra rezultatelor de trecere/defectiune. Pentru a gestiona munca de laborator, datele pot fi salvate in proiecte pentru o mai usoara manevrare.

Call Now Button