Controlul temperaturii în cuptorul de producție

Peticirea ar putea fi folositoare pentru cuverturi, dar cu siguranță nu pentru produsele industriale acoperite cu mai multe straturi de vopsea. Deoarece multe produse finite constau din mai multe componente fabricate de diferiți furnizori și în locații diferite, uniformitatea culorii și a aspectului este crucială. Nu numai loturile de vopsea trebuie livrate cu o calitate constantă, ci și procesul de producție al produsului finit trebuie controlat.

Conform Wikipedia, cea mai veche formulă de vopsea transmisă datează din secolul al XII-lea. De atunci s-au schimbat multe. Au fost introduse acoperiri industriale cu un conținut mai scăzut de solvent, rezultând sisteme pe bază de apă, aproape fără solvent. Cerințele numeroase din ultimii ani și cerințele pentru sistemele cu conținut scăzut de COV (compuși organici volatili) deschid ușile pentru acoperirile cu pulbere cu conținut de 100% solide. Independent de material, proprietățile optice ale acoperirilor industriale trebuie să îndeplinească anumite aspecte de calitate înainte de a putea fi aplicate pe produsul final.

 

 

 

Controlul temperaturii cuptorului de producție

Condiția prealabilă pentru proprietăți fizice și optice adecvate este un proces de coacere controlat și stabil. Temperatura, precum și timpul de coacere determină calitatea reticulării vopselei. Imaginea din dreapta arată cum, pe de o parte, duritatea și flexibilitatea filmului de vopsea sunt influențate de temperatura de coacere, dar, pe de altă parte, și proprietățile optice ale culorii și luciului.

Temperatura de înregistrare a cuptorului este un instrument valoros pentru a monitoriza în mod obișnuit distribuția temperaturii cuptoarelor, precum și temperatura obiectului. Deoarece temperatura obiectului este puternic influențată de material, grosimea materialului și forma produsului, se recomandă selectarea celor mai critice puncte de măsurare pe obiect. În plus, un senzor este utilizat pentru a monitoriza temperatura aerului.

Graficul de mai jos prezintă măsurătorile de temperatură ale unui produs multicomponent. Senzorul 1 este plasat pe o piesă din oțel mai subțire. Indicele mare de întărire de 244% determină în mod clar că piesa este supra-întărită și cel mai probabil nu va atinge specificațiile produsului.

Controlul temperaturii

temp-gard

 

Informatii produs

Accesorii pentru controlul temperaturii

Sonde de temperatură

 

Informatii produs

Call Now Button