Optimizarea acoperirilor industriale

Peticirea ar putea fi folositoare pentru cuverturi, dar cu siguranță nu pentru produsele industriale acoperite cu mai multe straturi de vopsea. Deoarece multe produse finite constau din mai multe componente fabricate de diferiți furnizori și în locații diferite, uniformitatea culorii și a aspectului este crucială. Nu numai loturile de vopsea trebuie livrate cu o calitate constantă, ci și procesul de producție al produsului finit trebuie controlat.

Conform Wikipedia, cea mai veche formulă de vopsea transmisă datează din secolul al XII-lea. De atunci s-au schimbat multe. Au fost introduse acoperiri industriale cu un conținut mai scăzut de solvent, rezultând sisteme pe bază de apă, aproape fără solvent. Cerințele numeroase din ultimii ani și cerințele pentru sistemele cu conținut scăzut de COV (compuși organici volatili) deschid ușile pentru acoperirile cu pulbere cu conținut de 100% solide. Independent de material, proprietățile optice ale acoperirilor industriale trebuie să îndeplinească anumite aspecte de calitate înainte de a putea fi aplicate pe produsul final.
Optimizarea proprietăților de nivelare

Aspectul unei suprafețe acoperite nu este influențat doar de culoare, ci și de atributele de luciu și flux și nivelare. Finisajele atrăgătoare ar trebui să arate ca o oglindă – „luciu ridicat și perfect neted”. Acoperirile cu pulbere sunt finisaje extrem de durabile și rezistente. După cum sugerează deja numele, acestea sunt sub formă de pulbere și nu folosesc un solvent. 

Acoperirile cu pulbere au de obicei un aspect ondulat. Pentru a obține un aspect atractiv și neted, se utilizează aditivi de nivelare pentru a reduce diferențele de tensiune superficială, evitând astfel imperfecțiunile și îmbunătățind aspectul „peel-orange”. Acești aditivi sunt adesea pe bază de poliacrilat și sunt necesari doar în cantități mici în formulare.Graficele arată cum aditivul BYK-3902 P scade valorile LW și SW într-un sistem de acoperire cu pulbere de poliester/epoxid. BYK-3902 P este potrivit în special pentru straturile subțiri de pulbere care sunt utilizate pentru a reduce costurile sau pentru aplicații precum biciclete de curse în care produsul final este sensibil la greutate. Prin urmare, în comparație cu un aditiv standard de debit și nivelare, îmbunătățirea se observă în special la grosimea mai mică a filmului de 30 – 45 μm.

Măsurătorile au fost colectate cu instrumentul de scanare a undelor care este rulat pe suprafață pentru a scana modelul ondulat lumină/întuneric. Datele profilului optic sunt împărțite în diferite intervale de lungimi de undă (0,1 mm până la 30 mm) prin utilizarea funcțiilor de filtrare matematică. Datele SW (0,3 – 1,2 mm) și datele LW (1,2 – 12 mm) sunt utilizate pentru a descrie comportamentul de nivelare a debitului. Pentru piesele mici și curbate, scanarea micro-undelor este benefică.

 

Orange Peel & DOI 

wave-scan

Informatii produs

 

 

Măsurarea pieselor mici

micro-wave-scan

Informatii produs

 

Call Now Button