Aer comprimat

Aer comprimat Vaisala Tecnoservice Romania ghid de optimizare a proceselor de uscare Sporeste eficienta sistemului tau de aer comprimat

Aplicatii si tehnologie – Aer Comprimat

Aplicatii si tehnologie – Aer Comprimat

Aerul comprimat este o componentă vitala a multor procese industriale. Afectează calitatea atât a procesului, cât și a produsului final. Mai mult, adesea, aerul comprimat reprezinta cea mai mare utilizare a energiei electrice într-o institutie industriala. Întrucât importanța unui aer comprimat curat și uscat – și costurile asociate acestuia – este atât de mare, gestionarea și monitorizarea cu atenție a acestuia devine o sarcină crucială pentru orice platforma industriala. Unul dintre cei mai importanți parametri asociați calității aerului comprimat este punctul de rouă. Citiți această postare pe blog pentru informații despre punctul de rouă oferit de partenerii nostri Vaisala. Prin o măsurare stabilă a punctului de rouă, puteți evita uscarea excesivă, economisind energie și protejand echipamentul împotriva coroziunii sau altor defecte cazate de prezenta apei in aerul comprimat.

Măsurarea punctelor de rouă combinată cu măsurarea presiunii oferă avantaje unice. Atunci când datele despre punctul de rouă sunt cuplate cu aportul presiunii sub tensiune, conversiile la presiunea atmosferică sau ppm sunt disponibile online, fără a lăsa ambiguități în informații. Ca exemplu, cerințele de reglementare a gazelor medicale pot fi îndeplinite ușor și rapid. Vaisala a lansat primul produs de pe piata special conceput pentru a satisface această nevoie.  emițătorul de punct de rouă și presiune Vaisala DPT146 este potrivit în special pentru aplicațiile de aer comprimat solicitant.

Caracteristici cheie:

  • Instrumente stabile
  • Cel mai rapid timp de răspuns umed/uscat de pe piață

Transmițătorii punctului de rouă Vaisala încorporează senzorul DRYCAP® pentru care este nevoie de doar câteva minute pentru a ajunge la o citire precisă după o schimbare  de la umiditatea ambientală la un punct de rouă de -40 ° C.Descarca Ghidul de Optimizare a Proceselor de Uscare

  •  
  • Rezistență ridicată la contaminare

Senzorul DRYCAP® este imun la ulei și la majoritatea contaminanților chimici.

  • Interval de calibrare lung de 2 ani

Materialul stabil din polimer, calibrarea automată avansată și caracteristicile de purjare mențin senzorul stabil pentru un timp record  in comparatie cu concurenta

  • Servicii de calibrare ușoară oferite de Vaisala
  • O mare varietate de instrumente

Instrumente ușoare de mână, emițătoare fixabile configurabile și personalizate, modele OEM și primul  model de pe piata care combină punctul de rouă cu măsurarea presiunii.

  • Prin măsurarea exactă a punctului de rouă puteți reduce consumul de energie cu până la 20%.

Măsurarea aerului respirabil 

Aplicatii si tehnologie - Masurarea aerului respirabilAerul îmbuteliat / comprimat este folosit ca gaz pentru respirație într-o serie de aplicații critice, cum ar fi aerul medical și spitalul și aparatul de respirație autonom pentru personalul  din echipele de interventie. Monitorizarea punctului de rouă este necesară pentru respectarea majorității reglementărilor privind gazele medicale și aerul respirabil. Controlul strict garantează condiții de siguranta sporita  pentru pacienții din spital și pompieri.

Vaisala oferă diverse emițătoare de puncte de rouă ideale pentru monitorizarea aerului respirat cu puncte de rouă până la -80 ° C și presiuni de până la 50 bar.

Uscarea produselor din plastic

Performanța uscătorului este esențială atunci când materialele sensibile la umiditate, cum ar fi rășina, PET-urile și nailonul, sunt uscate înainte de turnare. Măsurarea punctului de rouă poate fi utilizată pentru a monitoriza performanța sau condițiile unui uscător, asigurând că procesul de uscare rămâne în conformitate cu specificațiile.

Vaisala are o gamă de emițătoare de punct de rouă stabile și fiabile atât pentru configurațiile OEM, cât și pentru utilizatorii finali.

Pentru cei care preferă o măsurare directă a temperaturii,umidității sau a punctului de rouă din uscator, care se poate corela cu conținutul de umiditate al materialului din siloz, Vaisala oferă un sistem portabil de eșantionare DSS70A, care va fi utilizat cu un indicatoarele de mână DM70.

Vaisala va pune la dispozitie un eguide pentru aplicatiile punctului de roua si o brosura cu echipamentele concepute pentru aceasta aplicatie.

Optimize your compressed air quality with the right dew point instrument

Call Now Button