Aplicatii si tehnologie – Constructii

Producerea materialelor de constructie

Uscarea este un proces esențial în fabricarea diferitelor materiale de construcție, cum ar fi plăci, cărămizi și plăci de ghips. De obicei, materialul uscat nu este măsurat direct, ci indirect, prin măsurarea vaporilor de apă din aerul de proces.

De multe ori, provocarea este nu numai să usuci suficient materialul pentru a atinge caracteristicile dorite ale produsului finit, ci și a evita supraîncărcarea care poate duce la pierderea de energie.

Oferta de produse Vaisala este concepută pentru a tolera condițiile dure din procesele de uscare industrială. Mai multe opțiuni sunt disponibile pentru a răspunde diverselor nevoi în aplicații cu medii foarte umede și cu temperaturi ridicate.

Aplicatii si tehnologie Vaisala ConstructiiVerificarea umiditatii structural

Pentru standardul ASTM 2170 privind metoda ,,borehole’’ (gaura pentru sonda)

Masurarea umiditatii structurale este esențială pentru a evita mucegaiul și compușii organici volatili (COV). Vaisala SHM40 oferă o soluție simplă și sigură pentru măsurătorile de umiditate în beton și în alte structuri folosind metoda ,,gaura pentru sonda’’ în care sondă de umiditate este lăsată în gaura din structura până când umiditatea din gaură a ajuns la o stare de echilibru și valorile stabilizate pot fi citite.

Call Now Button