Special COVID-19

Combaterea COVID-19 cu bio-decontaminarea peroxidului de hidrogen vaporizat

vaisala 19 covid tecnoservice combaterea cornovirsului aplicatii si tehnologie peroxizi

În ianuarie 2020, Comitetul internațional de urgență privind reglementările de sănătate al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat izbucnirea pandemiei coronavirusului  (COVID-19). Prezentările clinice ale cazurilor active de COVID-19 variază de la niciun simptom

până la o boală care poate pune viața în pericol. Comunitățile științifice și medicale învață mai mult în fiecare zi, dar în prezent se crede că COVID-19 se transmite prin strănut și tuse sau prin contactul cu suprafețele contaminate.


Conform CDC din SUA, decontaminarea pentru COVID-19 prin proceduri standard este adecvată. Ghidul provizoriu al Organizației Mondiale a Sănătății privind biosecuritatea de laborator, procedurile de dezinfectare pentru COVID-19 recomandă: „Dezinfectanți adecvați, cu activitate dovedită împotriva virusurilor înveliți … (de exemplu, hipoclorit (înălbitor), alcool, peroxid de hidrogen, compuși cuaternari de amoniu și compuși fenolici). “

Lucrările recente de bio-decontaminare efectuate de compania coreana Cleamix Oy la centrele coreene pentru controlul bolilor au validat această abordare, iar compania a efectuat bio-decontaminări cu vapori de peroxid de hidrogen la începutul anului 2020 în timpul focarului de coronavirus. Unitățile de bio-decontaminare Cleamix sunt generatoare  de vapori de peroxid de hidrogen portabile, de înaltă eficiență. Generatoarele folosesc sondele HPP270 produse de  Vaisala pentru a controla automat cantitatea de vapori eliberata în timpul bio-decontaminării. Sondele oferă, de asemenea, date stabile și precise de monitorizare care permit operatorilor să observe condițiile procesului în timp real.


Bio-decontaminarea laboratoarelor de biosiguranță

A avut loc o discutie recent cu Pean Wilska, CEO-ul Cleamix, despre activitatea companiei cu Centrul de control al bolilor din Coreea (KCDC), în urma focarului de coronavirus.

„KCDC are laboratoare de nivel 2 și 3 de biosiguranță, cu un volum total de 2500 m3”, spune Wilska. „Contractul nostru de bio-decontaminare cu partenerul nostru local BioAll a inclus ambele laboratoare. Laboratoarele aveau dimensiuni aproximativ egale, cu mai multe încăperi separate, blocuri aeriene și coridoare. Pentru a decontamina spațiile, am folosit patru generatoare de vapori Cleamix portabile. ”

COVID 19 vaisala peroxizi senzori romania„KCDC are laboratoare de nivel 2 și 3 de biosiguranță, cu un volum total de 2500 m3”, spune Wilska. „Contractul nostru de bio-decontaminare cu partenerul nostru local BioAll a inclus ambele laboratoare. Laboratoarele aveau dimensiuni aproximativ egale, cu mai multe încăperi separate, blocuri aeriene și coridoare. Pentru a decontamina spațiile, am folosit patru generatoare de vapori Cleamix portabile. ”

Panu Wilska

CEO, Cleamix


Laboratoarele de biosiguranță sunt utilizate pentru a studia materialele contagioase în siguranță; cu măsuri de protecție pentru personal și pentru prevenirea contaminării. Laboratoarele de biosiguranță sunt concepute și operate în conformitate cu legile, politicile, regulamentele și ghidurile pentru cercetarea agenților infecțioși. Această cercetare este necesară pentru a înțelege agenții patogeni cu scopul de a produce vaccinuri și alte tratamente.

Există patru niveluri de biosiguranță care definesc tipul de cercetare care poate fi efectuat și măsurile de siguranță care trebuie folosite. Aceste niveluri se bazează pe practicile, procesele și sistemele care oferă protecție împotriva agenților patogeni care sunt cercetați. De la BSL-1 la BSL-4, barierele și procesele de protecție cresc. Nivelul 1 de biosiguranță acoperă lucrul cu microorganisme care prezintă o amenințare minimă. Agenții de cercetare în laboratoare de nivel 2 de biosiguranță cu risc moderat. Sunt utilizate precauții și protecții suplimentare, cu restricții suplimentare asupra accesului și proceselor. Laboratoarele BSL-2 folosesc dulapuri certificate pentru biosiguranță și alte sisteme de izolare.

„Bio-decontaminarea noastră a durat două zile lucrătoare; cu toate acestea, acum când cunoaștem structura și performanța de decontaminare a acestor zone, aceeași lucrare ar putea fi finalizată într-o singură zi. Potrivit KCDC, procedura anterioară cu un furnizor diferit a avut nevoie de patru zile pentru a fi finalizată. După șapte zile de incubare, rezultatele  bio-decontaminarii a fost confirmată fără nicio îndoială – procesul a avut succes 100%. ”


Laboratoarele de nivel biosiguranță 3 gestionează agenți patogeni potențiali letali si sunt strict controlate, trebuie înregistrate la agențiile de conducere și au proceduri stricte de decontaminare. Laboratoarele BSL-3 necesită funcții specializate de proiectare a facilitatii, inclusiv controlul fluxului de aer/ventilație, uși duble automate și de blocare. Laboratoarele de nivel biosecuritate 4 includ cercetări asupra agenților patogeni cu risc extrem de ridicat sau a oricărui agent cu un nivel de patogenitate incert. Aceste laboratoare folosesc cele mai stricte garanții, constrângeri, reglementări, proiectarea facilitatii și cerințele de echipament.

Măsurarea concentrației în linie H2O2: Eficientă

„În timpul procesului de bio-decontaminare, sondele HPP270 au arătat cum concentrația de H2O2 a crescut destul de rapid”, spune Wilska. „Timpul mediu de tratament pe zonă segmentată a fost de șaptezeci și cinci de minute, plus timpul de aerare. Aerarea a fost foarte rapidă, deoarece am putut beneficia de sistemul de climatizare, ce a fost pornit după fiecare tratament. Procesul a fost validat de indicatori biologici, analizele asigurand o ucidere de 6 log-uri.”

cleamix vaisala coronavirus covid 19 tecnoservice equipment romania combaterea coronavirusului

HPP270 senzori vaisala covid19 covid 19 coronavirus virus tecnoservice equipment romania

În bio-decontaminare, o ucidere cu 6 log-uri se referă la numărul relativ de microbi vii distruși în timpul dezinfectării. O ucidere cu 1 log a distrus numărul total de microbi cu un factor de 10; o ucidere cu 6 log-uri a distrus numărul de microbi cu un factor de 1.000.000. O reducere cu 6 loguri este un obiectiv comun al bio-decontaminării, în timp ce scopul sterilizării este de a ucide toate microorganismele, virusurile și sporii. Bio-decontaminarea este utilizată datorită siguranței sale relative pentru operatori, echipamente și materiale.

În rezumarea activității lui Cleamix la KCDC, Wilska spune:

În rezumarea activității lui Cleamix la KCDC, Wilska spune:

„Bio-decontaminarea noastră a durat două zile lucrătoare; cu toate acestea, acum când cunoaștem structura și performanța de decontaminare a acestor zone, aceeași lucrare ar putea fi finalizată într-o singură zi. Potrivit KCDC, procedura anterioară cu un furnizor diferit a avut nevoie de patru zile pentru a fi finalizată. După șapte zile de incubare, rezultatele  bio-decontaminarii a fost confirmată fără nicio îndoială – procesul a avut succes 100%. ”

Call Now Button