Food and beverages

Aplicatii si tehnologie – Industria alimentara

Imbutelierea bauturilor carbogazoase

Aplicatii si tehnologie imbuteliere vaisala

Dioxidul de carbon (CO2) este adăugat la băuturile răcoritoare în timpul procesului de îmbuteliere pentru a da băuturii efectul spumant. În timp ce recipientele pentru băuturi răcoritoare sunt umplute în timpul procesului de îmbuteliere, cantități mari de CO2 sunt emise în atmosfera camerei de umplere. Dacă încăperile de umplere și zonele de lucru nu sunt ventilate corespunzător, se poate acumula CO2 în cantitati nocive personalului.

CO2 este un gaz incolor, inodor, fără gust, care prezintă un risc potențial pentru sănătatea umană la concentrații mari. Nivelul de CO2 trebuie monitorizat pentru a evita acumularea de CO2.

 

Uscarea prin pulverizare 

Aplicatii si tehnologie uscare prin pulverizare Vaisala

Când vine vorba de uscarea alimentelor, de exemplu, majoritatea experților sunt de acord că este important să se usuce suficient pentru a evita creșterea microbiană și pentru a menține produsul în siguranță, proaspat. Pe de altă parte, reducerea la minimul necesar a procesului de uscare vă va economisi energie și costuri, așa cum se vede în simulatorul de uscare. Cheia este să crești volumul de intrare sau nivelul de umiditate suficient pentru a minimiza consumul de energie, avand o monitorizarea de incredere, astfel încât calitatea produsului final să nu sufere.

În ceea ce privește setarile optime, aceastea vor depinde de atributele produsului, cum ar fi valoarea pentru activitatea apei(aw) dorită a produsului final. Deoarece volumul de intrare optim variază în funcție de produsul pe care îl uscați, nu există o teorie de uscare universală. Practic, este de competența producătorului să definească nivelurile optime de umiditate relativă ale aerului de evacuare sau punctele de rouă. Dar în fazele de uscare, indiferent de nivelul dorit, cunoașterea valorilor parametrilor precum  temperatura punctul lipicios(sticky point), izoterma de adsorbție și punctul de tranziție a sticlei (Tg) și menținerea condițiilor stabile cu tehnologia de măsurare a senzorului HUMICAP, precisă și stabile, este esențială pentru o metodologie cheie in dezvoltarea mai multor procese de fabricație eficiente din punct de vedere al costurilor și din punct de vedere energetic.

 

Cuptoarele de coacere

În multe procese de coacere și uscare, condițiile potrivite oferă un avantaj competitiv producătorilor. Aplicații precum coacerea pâinii și fabricarea cerealelor, de exemplu, trebuie să aibă un nivel de umiditate controlat cu atenție în uscătoare și cuptoare pentru a menține calitatea și randamentul ridicate și pentru a da caracteristici distinctive produsului finit.

 

Descărcați nota aplicativa Cereri speciale în aplicații de panificație (pdf) pentru a afla mai multe, sau o broșură de produs Transmițători de umiditate, temperatură și dioxid de carbon Vaisala pentru industria alimentară și a băuturilor (pdf) care prezintă unele dintre ofertele noastre pentru industria alimentară în ansamblu.

Monitorizarea CO2 in procesele de fermentare 

Monitorizarea CO2 in procesele de fermentare aplicatii si tehnologie vaisala tecnos tecnoservice romania

Enzimele, antibioticele, aminoacizii și alcoolii sunt produși prin fermentație în medii strict controlate. Dioxidul de carbon (CO2) este cel mai important produs gazos metablizat în fermentație. Deoarece nivelurile ridicate de CO2 reprezintă un risc potențial pentru sănătate, nivelul de CO2 trebuie monitorizat în locuri unde există riscul creșterii nivelului de CO2 din cauza eliberării gazelor de evacuare în mediul înconjurător. Aceste tipuri de locuri sunt crame, fabrici de bere și alte instalații de fermentare.

 

Monitorizarea calitatii aerului in cresterea animalelor

Managerii fermelor din ziua de azi au nevoie de in

Monitorizarea dioxid de carbon in procesele de fermentare aplicatii si tehnologie vaisala tecnos

strumente pentru a-și gestiona operațiunile zilnice mai eficient. Calitatea alimente

lor nu mai este determinată doar de siguranța produsului final, dar consumatorii d

oresc garanții cu privire la bunăstarea animalelor. Acest lucru a făcut demonstrarea bunăstării animalelor un element crucial. Temperatura, umiditatea relativă și dioxidul de carbon (CO2) sunt toți parametrii care indică confort și rate de ventilație adecvate.

 

 

Vaisala oferă atât instrumente manuale cât și fixe pentru monitorizarea CO2, umiditatea relativă și temperatura din adăposturile de animale. Instrumentele sunt concepute pentru a tolera mediile umede și adesea prăfuite, fiind eficiente pentru acest tip de aplicatie.

Mai multe detalii puteti gasi in povestea de success Vaisala – o ferma de curcani

Call Now Button