Aplicatii si tehnologie – HVAC

 

HVAC 

Aplicatii si tehnologie Vaisala HVAC Tecnoservice romania

Senzorii Vaisala din gama HVAC fiabili și precisi, sunt proiectati pentru o  eficiență energetică sporita, indiferent dacă optimizați turnurile de răcire sau ventilația controlată la cerere(DCV). Selecția noastră largă include diferite nivele de acuratete de ± 3% și ± 2% pentru umiditate și măsurare de temperatură HVAC, senzori de măsurare a CO2 și, de asemenea, instrumente portabile. Pot fi utilizate în interior și în exterior, instalate pe pereți sau în conducte de ventilație. Pentru a vedea unde pot fi folosiți senzorii noștri de HVAC, intrați în Vaisala HVAC House.

 

Instalarea ușoară a senzorilor HVAC

Aveți mai multe opțiuni de senzori HVAC din care să alegeți pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor dvs. Avem o gamă largă de senzori HVAC montate pe perete și conducte pentru uz interior și exterior. Ce contor, senzor sau transmițător alegeți, sunt ușor de instalat și necesită întreținere foarte mică. Urmăriți videoclipul despre instalarea senzorului de umiditate și temperatură HMW90 și vedeți cât de rapid și ușor este.

Aplicatii:

 Demand control ventilation(DCV)

 Obțineți eficiență energetică și bunăstarea angajaților cu măsurători precise de CO2

Ventilația insuficientă face ca dioxidul de carbon produs de om să se acumuleze în interior, scăzând substanțial bunăstarea și productivitatea angajaților. Cu o măsurare exactă a CO2, atât eficiența energetică, cât și bunăstarea angajaților pot fi obținute simultan.

Inițiativele pentru construcții ecologice, cum ar fi LEEDv4 al Consiliului Green Building din SUA, British BREEAM și Australian Energy Rating, încurajează constructorii comerciali și operatorii de clădiri să-și reducă impactul asupra mediului prin creșterea eficienței energetice. În special LEED v4 subliniază importanța controlului precis al automatizării ventilației folosind senzori exacti. De asemenea, ASHRAE Green Standard 189.1 (SUA) și standardul european EN 13779 recomandă utilizarea ventilației controlate la cerere (DCV) în principal pentru a reduce consumul de energie în timp ce promovează un aer interior sănătos.

Ventilarea controlată (DCV) se dovedește a avea un impact imens asupra eficienței energetice a sistemelor HVAC. Departamentul de Energie al SUA a efectuat o cercetare privind economiile de energie și economia strategiilor avansate de control pentru HVAC în 2011. Cercetările au concluzionat că DCV contribuie la cea mai mare economie de energie în HVAC în clădiri de birouri mici, mall-uri, magazine cu amănuntul și supermarketuri în comparație cu alte strategii avansate de ventilație automatizate. Economiile medii de costuri ale utilizării ventilației controlate au fost calculate la 38% pentru toate tipurile de clădiri comerciale, ceea ce reprezintă un număr foarte semnificativ. Suma, desigur, depinde de climă, iar cuplarea acesteia cu controlul ventilatorului cu mai multe viteze va aduce mai multe beneficii și în zonele cu climă caldă.

 

Monitorizarea calității aerului interior

Calitatea aerului interior (IAQ) se măsoară cu senzorii de umiditate, temperatură și CO₂ pentru a asigura standarde pentru confortul uman în interior. Deși confortul uman depinde de o interacțiune a mai multor variabile, optimizarea umidității relative, a temperaturii și a CO₂ prin măsurarea calității aerului din interior (IAQ) satisface cerințele de confort pentru o varietate mai largă de ocupanți decât optimizarea numai a temperaturii.

Monitorizarea umiditatii in Muzee , Librari si Arhive.

 Monitorizarea umiditatii in Muzee , Librari si Arhive Aplicatii si tehnologie Vaisala tecnoservice equipment romaniaMuzeele, arhivele și bibliotecile conțin obiecte valoroase care sunt expuse condițiilor de mediu, indiferent dacă mediul este o galerie sau o expozitie. Impactul umidității relative în mediu este aproximativ cu un ordin de mărime mai mare decât impactul temperaturii. Chiar dacă controlul umidității relative nu este disponibil de la un sistem HVAC, totuși poate fi util să existe un registru pe termen lung al condițiilor de mediu.

Senzorii de umiditate relativă Vaisala HUMICAP® au o stabilitate exceptionala, ceea ce îi face ideali pentru măsurători pe termen lung. Calibrarea atentă din fabrică a dispozitivelor de măsurare a umiditatii de la Vaisala oferă o acuratete sporita de masurare, această combinație de atribute oferind o  funcționalitate fiabilă și un nivel ridicat de integritate a datelor.

 

Sistemul de monitorizare continuă Vaisala (CMS) este independent de sistemul HVAC. Este o soluție completă pentru măsurarea, monitorizarea și documentarea condițiilor de mediu. Dispozitivele de măsurare pot fi complet wireless, ceea ce face ușor să le mutați atunci când expozițiile se schimbă sau când senzorii sunt instalați în cutii de expoziție .

Chiar și atunci când controlul umidității este asigurat de un sistem HVAC, CMS este un instrument valoros pentru monitorizarea condițiilor în locații precise. De exemplu, aproape de obiectele de interes sau ca instrument pentru a mapa condițiile într-un spațiu mare. CMS este dovedit functional chiar și în cele mai provocatoare medii.

Pentru mai multe informatii puteti accesa ebook-ul partenerului nostru Vaisala.

 

Centre de Date

Aplicatii si tehnologie Centre de Date Vaisala umiditate temperatura tecnoservice equipment romania

Centrele de date sunt creierul aproape oricărei companii al căror succes depinde de operațiuni software eficiente și fiabile. Întrucât există un hardware puternic așezat într-un singur loc, centrele de date trebuie protejate atât de influența externă, cât și de cea internă, în timp ce clădirile necesită și o răcire suficientă.

Centrele de date sunt instalații care consumă energie, consumând în prezent mai mult de 1,3% din producția totală de energie electrică la nivel mondial. Această energie este transformată în căldură care trebuie transportată și disipată de rafturile echipamentelor pentru a menține temperatura de operare corectă. De asemenea, este important să monitorizați temperatura camerei serverului pentru a o menține la un nivel optim. Răcirea prin aerul condiționat este unul dintre cele mai importante procese din orice centru de date. Răcirea centrelor de date poate fi realizată într-o varietate de moduri, în funcție de locație și de climatul local. Răcirea refrigerantului consumă multă energie, dar utilizarea sa poate fi redusă luând în considerare climatul atunci când alegem locația pentru centrul de date. În climat uscat, răcirea prin evaporare este eficientă la disiparea căldurii. În climele reci se poate folosi răcirea directă cu aer uscat, rece. Locațiile din apropierea apei oferă posibilitatea de a disipa căldura în apă.

Pentru mai multe informatii puteti citi nota aplicativa pentru centre de date.

Call Now Button